divendres, 28 de setembre de 2012

Simplifica la teva vida (1)

Aquí aniré posant consells extrets del llibre Simplify Your Life: 100 Ways to Slow Down and Enjoy the Things That Really Matter d'Elaine St James o podeu visitar El blog alternativo on tenen un especial dedicat amb moltíssims consells més. Si voleu saber-los tots, haureu de llegir el llibre, jo n'he seleccionat uns quants que a mi em semblen especialment útils per fer més fàcil el dia a dia i tenir més temps pel que realment importa. Hi afegeixo els meus comentaris.

A CASA

1. Desfés-te de tot el que no utilitzes i ordena els objectes restants. Hi haurà més espai, et sentiràs més a gust i trobaràs les coses molt més ràpid! Només queda't amb coses que utilitzes molt sovint o que t'encanten estèticament. No tinguis res a casa que fa més de dos anys que no utilitzes, està clar que no et fa servei. Ni tampoc tinguis quelcom que no t'agrada, és igual si va ser un regal, és evident que no el vàren encertar. I amb la roba el mateix, mires l'armari i està ple, però moltes vegades no saps què posar-te, doncs segur que seria una bona idea llençar, donar, regalar, i a partir d'ara tenir molt clar que allò que et compris et queda molt bé i t'ho posaràs molt.

2. Planifica la llista de la compra i compra en grans quantitats. Ambdues coses contribueixen a que hagis de fer menys visites a botigues i supermercats: estalviaràs temps i energia, embalatge, benzina i diners. Si tens clar el menú setmanal, podràs fer la llista i estar més segur que no et deixes res important i, per tant, no hauràs de fer viatges extres al súper o la botiga. Si t'ajustes a la llista, es redueixen les improvitzacions que porten a comprar productes innecessaris. Això, de rebot, ja contribueix a haver de reciclar menys, però, si, a més, tens en compte de no comprar productes amb excès d'embalatge, encara estaràs simplicant més el reciclatge a casa.

3. Redueix la bogada a la meitat. Només perquè tenim una rentadora no vol dir que ho haguem de rentar tot tan sovint. Si la roba està neta, torna-la a fer servir sense rentar-la. Ja fa temps que ens diuen que ens hem passat amb la higiene, per tant, més motiu per a poder estalviar temps, aigua, sabó, electricitat...

4. Deixa les sabates a l'entrada. La casa s'embrutirà menys i s'està tant bé descalç o amb unes espardenyes ben còmodes!

_________________________________________________

Si t'agrada aquest post, també et podrien interessar els següents:


Simplifica la teva vida 2
Simplifica la teva vida 3
Simplifica la teva vida 4
Simplifica la teva vida 5