dijous, 15 de novembre de 2012

Professions amb més psicòpates

Parlant de psicopatia, que ha anat sortint més d'un cop, l'altre dia a un bloc que segueixo (Full Permission Living), vaig llegir un post que es referia a aquest article del Huffington Post:

Which professions have the most psychopaths?

Després de dir que la psicopatia és un desordre de la personalitat caracteritzat pel poc contacte amb les emocions (sobretot no se sent la por), per una alta tolerància a l'estrès, manca d'empatia, duresa, manca de sentiments de culpa o penediment, egocentrisme, superficialitat, manipulació, irresponsabilitat, impulsivitat i comportaments antisocials com un estil de vida paràsit o delinqüent, l'autor ens diu que les persones que presenten molts d'aquests trets graviten cap a uns certs tipus de professions més que no pas cap a altres. I ens diu que els psicòpates, a més de fer d'assassí amb destral, es poden dedicar preferentment a les feines de la columna de l'esquerre:
2012-11-06-ScreenShot20121106at5.35.01PM.png

Tradueixo, amb un més alt percentatge de psicopatia entre els seus membres tindríem les següents:

1. Alt càrrec executiu o executiu en cap, és a dir, un càrrec directiu a una empresa; 2 Advocat; 3 Presentadors de TV i ràdio; 4 Comercial/Venedor; 5 Cirurgià; 6 Periodista; 7 Policia; 8 Capellà; 9 Chef i 10 Funcionari/Buròcrata.

Amb menys grau de psicopatia:

1 Personal d'assistència; 2 Infermer; 3 Terapeuta; 4 Artesà; 5 Esteticista; 6 Personal d'ONG; 7 Professor; 8 Artista creatiu; 9 Metge i 10 Comptable.

Com ho veieu? A mi, personalment, m'ha sorprès el Chef , però la resta no tant... Ah, i he trobat a faltar els polítics (tot i que suposo que com són una barreja de venedors, funcionaris i alts carrecs, doncs ja els podem donar per representats). L'autor ens diu que la diferència principal entre les professions de l'esquerra i les de la dreta és que les primeres ofereixen oportunitats per obtenir poder i premien comportaments com prendre decisions de manera objectiva i clínica, sense tenir en compte els sentiments o les emocions. Les de la dreta, en canvi, demanen més capacitat per connectar amb les persones i no solen oferir gaires oportunitats per relacionar-se des del poder, per tant no serien tan atractives per a persones amb un grau important de psicopatia en la seva personalitat.