divendres, 9 de novembre de 2012

Thanksgiving. Sentim agraïment?

Ara al novembre, als EEUU celebren el Thanksgiving Day. Deixant en pau al gall dindi, però aprofitant l'avinentesa, jo proposo que donem les gràcies pel que sí que tenim a les nostres vides, que segur que moltes vegades ens passa desapercebut o ho donem per fet i no ho valorem. En aquests temps on només sentim a parlar de crisi, fer aquest exercici ens pot donar una perspectiva molt valuosa: enfocar-nos en el que sí que va bé, el que si que hi és, i no estar pendents del que no funciona o del que no tenim.

S'ha anat demostrant amb diversos estudis que l'apreciació sincera i la gratitut, quan s'expressen naturalment i amb intenció, poden tenir un efecte transformador en la persona que ho expressa i en la que ho rep.

Sentir apreci, cura, compassió, amabilitat i amor ens dóna molta energia i l'estrès es pot transformar ràpidament quan els sentim. Hi ha efectes importants pel nostre sistema nerviós, el nostre cor batega més rítmicament i al nostre cos es produeixen canvis bioquímics, els quals afecten les nostres hormones i les nostres cèl.lules. Tot això combat el cansament i l'envelliment.

Dedica una estona de tant en tant a respirar produndament i enfoca't en algú a qui estàs agraït. Pots sentir aquest agraïment de tot cor? Si és així, fés-li arribar a aquesta persona. Els dos us en beneficiareu. I, a més, per mi, gaudir de la vida no és comprar-nos un nou iphone o aconseguir un deu en un examen, això són anècdotes. Gaudir de la vida és poder sentir des del cor.

Poso l'enllaç a un document sobre com desestressar-nos en temps de canvis com els que estem vivint. És una traducció de l'anglès a l'espanyol no massa bona, però s'entén.