diumenge, 4 de novembre de 2012

Wilhelm Reich

1) L'evolució des d'un estat primitiu a la civilització... va exigir una considerable restricció de la gratificació libidinal, i també de gratificacions d'altres tipus. L'evolució humana s'ha caracteritzat per un augment de la supressió sexual: en particular, el desenvolupament de la societat patriarcal va ser paral.lel a una creixent disrupció i restricció de la genitalitat.

2) Les pulsions autodestructores són un resultat de tornar la destructivitat cap a un mateix.

3) La pulsió de destrucció és psicològicament una reacció a la falta de satisfacció sexual, i la seva base física és el desplaçament de l'excitació libidinal, que es deriva cap al sistema muscular.


 4) L'establiment de la potència orgàstica és l'objectiu més important de la teràpia.

5) Hi ha una identitat funcional entre la cuirassa psíquica i la cuirassa corporal, entre psique i soma. Tot el que una persona ha vivenciat està contingut en la seva cuirassa muscular.

6) La cuirassa corporal està dividida en set àrees o sectors. Aquests sectors formen bandes al voltant del cos a cada àrea i en aquesta banda s'estanca l'energia. Les àrees són Ulls, Boca, Coll, Pit, Plexe Solar, Cintura o Pelvis i Genitals. S'analitzen aquestes àrees en cada individu i s'ajuda a desbloquejar l'energia perquè pugui fluir novament. El desbloqueig és realitzat mitjançant massatge, moviment, sons i exercicis.