dilluns, 3 de desembre de 2012

Significat i simbolisme espiritual de la sexualitat (1)

Començo una sèrie sobre el tema de la sexualitat en el qual hi estic molt posada. Em motiva recuperar el meu sentir, deixar lliure el meu impuls instintiu sexual que tant atacat va ser. Poder viure la sexualitat d'una manera connectada, integrada amb tot el meu ser. Per començar, aniré treient fragments d'una conferència de Pathwork sobre el significat i el simbolisme espiritual de la sexualitat i, més endavant, ampliaré i comentaré el tema de la sexualitat des de la perspectiva de la teràpia d'integració psico-corporal.

La força sexual és expressió d'una consciència que està intentant arribar a la fusió, que també es pot dir integració, unificació o unitat. Els aspectes escindits estan integralment connectats a una gran força que motiva els individus a intentar anar cap a la unificació.

La feliç experiència de fusió i la sensació que el temps no existeix en la unió sexual depèn de la unificació dels individus en qüestió i, per tant, de les seves actituds a tots els nivells del seu ésser. Si l'experiència sexual és una expressió dels nivells físic, emocional, mental i espiritual i si tots aquests nivells estan unificats entre si sense cap conflicte, aleshores les persones que expressen el seu ésser en tots els nivells d'acord amb la llei espiritual, tenen una experiència sexual que és tot el completa, plena, rica, alegre, nutritiva, sostenidora, que els permet avançar i que és reminiscent de la realitat espiritual que pot ser una experiència humana.

 Quin és el significat de l'experiència sexual? Què significa l'impuls d' unir-se físicament? Quan dos éssers human s'atreuen l'un a l'altre, podríem dir que anhelen conéixer-se, revelar-se mútuament, permetre que els coneguin i els trobin, i trobar l'ésser veritable de l'altra persona. En revelar-se a l'altre ser, el teu propi ser veritable pot entrar a la dimensió completa del jo de l'altre persona que està buscant conéixer-te. Aquest desig mutu que és mogut per una força involuntària crea un sentiment i un anhel eletrificants. Si aquesta atracció existeix només al nivell físic sense que els altres nivells entrin en l'expressió, al menys en alguna mesura, l'experiència resultant causarà decepció i deixarà molt a desitjar.