dimarts, 25 de desembre de 2012

Significat i simbolisme de la sexualitat (4)

L'amor real és donar la llibertat de "ser qui ets" a la persona que estimes. Si ho pots fer, pots intercanviar confiança. Així també guanyes la llibertat de fer valdre el teu propi dret a ser, i aleshores pots fer-ho sense desafiar i sense jugar els teus jocs negatius. Aquest fer-se valdre real prové de l'estat lliure de culpa que segueix a la veritable actitud de donar. Si pots dir "sí" a donar de tot cor, també pots dir "no". Si dones de veritat, també pots fer valdre el teu dret intern a rebre i això no té res a veure amb les demandes neuròtiques i infantils.


No donar sentiments fa impossible l'intercanvi. Donat que en realitat donar i rebre són una mateixa cosa, no pots donar als altres sense donar-te també a tu mateix. Inversament, en retenir i no donar als altres és inevitable que retinguis i no et donis a tu mateix. Aleshores culpes de la privació a l'altra persona, perquè encara t'agafes a la il.lusió que donar i rebre són dos actes separats. La fusió que anheles només es pot donar si cada sentiment que anheles rebre, cada aspecte particular de l'amor, està sortint de tu amb riquesa. Aquests aspectes de l'amor inclouen la tendresa, la calidesa, el respecte i també el reconeixement de l'essència de l'altre amb la seva capacitat pel creixement, pel canvi i la bondat. Confia i dóna espai a l'altre
 perquè es desplegui i sigui. La fusió només pot tenir
lloc a nivell emocional quan estàs completament compromès a aprendre a expandir la teva capacitat de donar aquests components de l'amor perfecte.

Per fusionar-se emocionalment i, per tant, totalment, és igualment necessari que t'expressis amb la veritat cap a l'altre persona, encara que això no sigui desitjat ni benvingut. No fer-ho sota la disfressa d'una anomenada bondat amorosa i acceptar en silenci, és sentimentaloide i generalment deshonest, ja que en realitat només tens por de les conseqüències desagradables i aleshores no estàs disposat a arriscar-te al dolor, a exposar-te, a la confrontació i al dur treball de reintegrar la relació a un nivell més alt i més profund. Això només es pot fer sanament i sense culpa quan has tractat amb la teva pròpia crueltat i l'has eliminat. Mentre existeixi en tu qualsevol crueltat, mai seràs capaç de dir la veritat als altres sense ferir-los, perquè el motiu amagat de ferir els altres impregna tant les teves energies i afecta tant les teves accions i les teves paraules que paralitza el teu valor per parlar i per confrontar una situació que requereix millores.