dimecres, 26 de desembre de 2012

Significat i simbolisme de la sexualitat (5)

És possible que ja estiguis lliure de crueltat i puguis parlar de manera constructiva i, tot i així, l'altra persona se senti ferida perquè insisteix en no ser criticada ni sentir-se mai frustrada. Però si pots tractar amb el mal que et fa aquesta reacció, podràs arriscar-te veritablement a que això succeeixi i lluitar per travessar la situació de manera que sigui possible un intercanvi de sentiments.

La plenitut i l'alegria que la teva ànima anhela només es poden satisfer a través de la fusió amb una altra consciència. Això depèn de la teva habilitat per arriscar-te, confrontar, admetre els teus secrets més ben guardats i, com a resultat, parlar quan l'altra persona posa obstacles en el camí. També has de reconéixer la teva pròpia limitació per expressar els teus millors sentiments quan les negativitats no expressades i els jocs ocults de la teva parella ho fan impossible. Aquí pots reconéixer i parlar sobre el que l'altre està fent, sense estar interessat en culpar l'altre, només reconeixent la contribució negativa de la teva parella havent-te confrontat primer amb tu mateix.

Per fusionar-se emocionalment és necessari l'intercanvi honest, amb el risc de crisis ocasionals. Aquest intercanvi honest depèn de l'honestitat amb tu mateix com a individu i de la bona voluntat per abandonar patrons deshonestos i destructius. Si hi ha por, els dos us heu de demanar on s'origina aquesta por. I donat que només pots ser responsable de tu mateix, demana't on s'origina la por en tu. A on estàs cec cap a tu mateix i això et fa ser cec davant l'altra persona, de manera que estàs insegur i a la defensiva davant el que veus?

La fusió mental depèn de l'habilitat per intercanviar idees i pensaments més profunds i arriscar-se al desacord i la desaprobació. La fusió mental pot existir quan hi ha una certa compatibilitat on els dos membres de la parella han comparteixen certes idees fonamentals sobre la vida. També espiritualment han d'estar més o menys al mateix nivell de desenvolupament. Això no vol dir que comparteixin fins a la més petita idea, això és completament impossible i la divergència és necessària, és resultat de la varietat interior dels ésser humans i ajuda a que cada persona es desenvolupi més. Per a la fusió mental és necessària la humiltat de permetre a l'altre i a tu mateix tenir raó o estar equivocat. És molt important l'actitud davant les diferències. Evites qualsevol confrontació d'idees perquè simplement és massa incòmode? Estàs d'acord superficialment per tenir pau perquè el tema "tampoc és tan important"? És que el que no té a veure directament amb tu no t'interessa? O insisteixes a "tenir raó" simplement pel fet de tenir-la? Fas servir el desacord per trobar una via de sortida a sentiments i pensaments negatius que no tractes de manera constructiva?