dijous, 27 de desembre de 2012

Significat i simbolisme de la sexualitat (6)

La llibertat de tenir idees diferents només es pot tenir quan els dos membres apunten cap a la veritat espiritual. Quan aquesta veritat és la meta última no se li donarà gaire importància a les opinions, idees i pensaments. Això farà possible que els comparteixis i intercanviis, els petits desacords o les opinions diferents desapareixeran paulatinament. Primer deixen de ser importants i després s'integren o fusionen amb la veritat de l'esperit que tot ho unifica.

No s'ha de descuidar compartir a nivell mental. Les persones viuen una al costat de l'altre privant-se a si mateixes i l'una a l'altre de la fusió mental. No exposen el seu ésser més intern, les seves idees, creences, somnis, aspiracions, pors, metes, anhels, inseguretats i esperances més interns. És completament impossible per una persona fusionar-se amb una altra de manera satisfactòria, mentre es mantinguin separades a qualsevol dels altres nivells. Per exemple, sovint quan s'atribueix la frustració a la incompatibilitat sexual, aquesta incompatibilitat no és resultat d'una manca d'atracció física. Pot ser el resultat d'una fusió insuficient en qualsevol dels altres nivells o en tots ells.

La fusió espiritual és sempre resultat del a fusió als nivells físic, emocional i mental. Els membres d'una parella on existeixi aquest tipus de fusió han de ser éssers que treballen activament i estan involucrats en un camí espiritual. Un estat així es pot mantenir en la mesura que els membres de la parella estiguin en moviment i que la destructivitat hagi donat pas a actituts i conductes constructives, expansives i positives. Molt freqüentment els humans estan encallats i no tenen intenció de moure's i sortir de l'estancament. Aleshores es sorprenen que el se anhel d'unitat no estigui satisfet i culpen els altres, a les circumstàncies i a la vida per això.

L'enorme poder creatiu de la força sexual generada a través de la unió a tots els nivells té una vida auto-perpetuant, amb aspectes tant positius com negatius. Qualsevol cosa que formi part de la psique de la persona, es mostra a l'experiència sexual. La manera com té lloc l'experiència sexual és un indicador infalible d'on està la psique de la persona.