dissabte, 19 de gener de 2013

Significat i simbolisme de la sexualitat (8)

Segueixo amb el resum de la conferència de Pathwork sobre sexualitat.

Suposem que tu i la teva parella teniu una atracció, una necessitat i un desig forts a nivell físic. Suposem que en aquest nivell estas disposat a exposar-te i buscar la fusió, però suposem també que a nivell emocional i mental no és aquest el cas, aquí et vols mantenir separat i no desitges ni donar ni arriscar-te ni integrar constantment cada nivell a un plànol més alt. Aleshores el nivell físic no només es tornarà severament restringit, sinó que la naturalesa del teu impuls sexual revelarà d'alguna manera les actituds emocionals i mentals que pot ser que mantinguis amagades.

Si a les negativitats del sistema psíquic se'ls nega la consciència, l'experiència sexual haurà d'estar bloquejada, serà insatisfactòria, mecànica i, en casos més severs, estarà totalment paralitzada. Si es treu aquesta negació, la inclinació sexual pot mostrar tendències de caràcter i estar desviada del que seria natural. Si no es fa la connexió entre l'expressió sexual desviada i el seu significat més profund la persona simplement assumeix que "és així com sóc" i no està disposada a abandonar aquest plaer, convençuda que només d'aquesta manera pot obtenir plaer. Això és completament fals; el plaer que estaria disponible si es reconegués la característica negativa és incomparablement més alt en intensitat i en qualitat, i no s'ha de renunciar a res per ell. Per canviar, un primer es permet fer les connexions entre el tret negatiu reconegut i els aspectes no sexuals del seu ésser.

Des d'aquí succeirà orgànicament una transformació natural de la direcció de la corrent sexual. Es pot creure que les negativitats no s'expressen a la sexualitat? Es pot suposar que no es manifesten en les teves actituds sexuals i, per tant, no influeixen en la teva capacitat per a la plenitud, la fusió i la felicitat? Una manera d'enfocar el procés d'autoconeixement seria veure quines negativitats especifiques causen quines manifestacions específiques. Això et donarà moltes claus i com més específic puguis ser, més reveladores i vivificants seran les teves percepcions interiors i la teva comprensió de tu mateix.

Fer conexions entre causa i efecte és un aspecte important del desenvolupament i coneixement personal. El dolor i la dissonància més grans de la personalitat humana existeixen no només per l'escissió entre els nivells de la personalitat sinó també per l'escissió entre la causa i l'efecte.No hi ha res més dolorós que patir un dolor, la causa del qual ignores.