divendres, 29 de març de 2013

De generació en generació

Un vídeo que he vist a la web de Pablo Palmero i que il.lustra molt bé com es passa la violència de generació en generació.

Violència que no només pot ser física, sinó psicològica. No només "s'escapa la mà", es crida i s'insulta, que són comportaments que es veu clarament que són destructius, tot i que molta gent els defensa quan es tracta de "educar" els nens. També hi ha d'altres menys evidents i que passen a totes hores en moltes famílies: es critica, es rebutja, es compara, s'enganya, es manipula, s'actua amb fredor, es jutja, s'exigeix enormement... I tot vé del mal que ens van fer als adults quan érem nens i del que, normalment, no en som prou conscients ni podem sentir. Quan es comença a ser conscient i es pot sentir, ja no es pot fer això als fills.

Llàstima que a la vida real, hi ha poques àvies com la del vídeo, que pel que es veu, es pot sentir més que no pas quan era mare jove. El que veig en general, va més en la línea de "nosaltres educàvem millor els nens que ara", amb la qual cosa, no hi ha res a fer, la cosa es perpetua. El granet que puc aportar jo és dir-ho ben alt i clar: TOTS AQUESTS COMPORTAMENTS NO SÓN EDUCAR, SÓN MALTRACTAR.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola!!!!!!!!!! este video me ha tocado el corazón, nunca es tarde...me lo quedo dentro y aprendo...

Un abrazo fuerte!

Isabel Pareja ha dit...

Hola. Me alegro de que lo que pongo en el blog toque corazones, con el corazon blandito y que siente es imposible pegarle a un niño.

Un abrazo!