dimarts, 25 de juny de 2013

No esperis a estar a punt de morir-te...

Aquí tenim una terapeuta que ha treballat a hospitals amb gent que estava morint-se.

Podeu activar subtítols en català o espanyol, però la traducció és penosa. De totes maneres, si sabeu una mica d'anglès i amb els subtítols penosos, igual enteneu la conferència.

Us escric algunes de les frases que considero més importants i els minuts en que es diuen a la conferència:

"Les persones al final de les seves vides són incapaços d'estar per tonteries" (2.12)

"Al final de les seves vides, molta gent esdevé versions pures i cristalines del que són, de qui són realment" (3.07)

"La gent es fa valenta, honesta, íntima, parla de coses de les quals no havia parlat mai abans i reconsidera opinions..." (3.33)

"La primera cosa que anomenen que els hauria agradat fer a la seva vida és haver viscut fidels a ells mateixos, a com són ells mateixos i no al que els altres esperaven d'ells" (6.14)

"No espereu a estar al final de les vostres vides per trobar qui sou realment". (6.54)

"El que se suposa que has de fer amb la teva vida ve després de saber qui ets i viure el que ets" (8.52)

"L'acció, la creativitat, la innovació que surt de la veritable autenticitat és el que mou el món i té l'efecte secundari de crear alegria " (9.40)

"Descobreix i expressa al món la teva fantàstica unicitat" (10.27)I vosaltres, esteu expressant qui sou realment al món? Us sentiu autèntics? Sentiu que esteu vivint la vida com realment sou, amb el que és important per vosaltres? O esteu pendents de ser i de viure com altres persones esperen de vosaltres?

Jo hi estic posada amb trobar-me i ser fidel amb mi mateixa i a expressar-me des d'aquí i valoro molt trobar-me amb persones que hi estan posades també. Sento que només des d'aquí es pot gaudir de veritat, accedir a la immensitat del que suposa conéixer de veritat a una altra persona, compartir, obtenir la satisfacció de donar-te a conéixer amb el més íntim i únic teu... quina alegria! No vull arribar al final de la meva vida i sentir que no he viscut sent jo mateixa i que no m'he relacionat amb persones que han estat elles mateixes, per mi, hauria estat una vida malaguanyada.