divendres, 6 de desembre de 2013

Cosmètica: consells per uns productes més sans (1)


Fa temps que utilitzo productes el més naturals possibles i també tinc clar que miro d'utilitzar l'imprescindible. Hi ha moltes marques ecològiques i segures al mercat, però, de totes maneres em sembla d'utilitat fer una secció amb diferents consells sobre com comprar productes cosmètics més segurs, més sans...  i sobre què no comprar, perquè em sorprèn que tanta gent es posi qualsevol cosa a la pell, que és l'òrgan més gran del nostre cos. 

Primer, us deixo un l'enllaç a aquest mini video de l'Annie Leonard:

Historia dels Cosmètics

I seguidament,  podreu llegir les recomanacions de l' EWG, que ha creat la base de dades Skin Deep com una forma de combatre les greus deficiències en la regulació dels cosmètics:


 Per tipus de producte :

Eviteu el sabó que contingui triclosan i triclocarbano . 

Hidratant per a la pell i els llavis, els productes que s'han d'evitar : palmitat de retinol , acetat de retinol , àcid retinoic i el retinol en els productes durant el dia 
Els desinfectants de mans, seleccionar l'etanol o alcohol etílic amb menys de 60% d'alcohol 

Simplement digueu NO

   
Protecció solar SPF > 50
    
palmitat de retinol
    
Aerosol d'aerosol i protector solar en pols
    
Oxybenzone
    
Repel · lent d'insectes 


Digueu SI a :

    
Barrets i ombra al sol del migdia
    
L'òxid de zinc o diòxid de titani com a ingredients actius , en cas contrari avobenzona ( en 3 %)
    
SPF 30 per al sol intens
   

Eviteu al cabell: : Tints permanents del cabell fosc, allisadors de cabell químics


Eviteu Pasta de dents : triclosan


Eviteu a les ungles: triclosan i triclocarbano, enduridors o altres productes per a les ungles, el toluè i el ftalat de dibutil ( DBP ). ¿ Embarassada ? No pintar-se les ungles directament.

Eviteu el sabó :el formaldehid o formol en polonès
 
Per edat:


Consells per als nadons i els nens petits:

Els nens no són adults petits. Els nens estan exposats a un major nombre de contaminants en l'aire , aigua , aliments , i productes de cura personal que els adults. Òrgans i sistemes immadurs sovint són menys capaços de defensar-se de les agressions químiques. Subtil danys als òrgans en desenvolupament poden conduir a una malaltia en el futur .Els pares poden prendre decisions saludables mitjançant l'ús d'un menor nombre de productes per a la cura personal dels seus fills i seguint aquests consells: 


Tovalloletes humides per a nadó Evitar :

    
Bronopol
    
DMDM hidantoïna
    
fragància


Bolquer crema
Evitar : BHA, l'àcid bòric, fragància

Pasta de dents Utilitza una petita quantitat de pasta dental sense fluor fins els nens poden esbandir amb fiabilitat i escopir ( cap per als nens menors de 2 anys ). Utilitza pasta de dents infantil  per als nens de 6 anys o menys . Utilitza només una quantitat mida d'un pèsol i supervisa el raspallat del teu fill i esbandida ( per minimitzar la deglució ) 


Protector solar Els nadons menors de 6 mesos no han d'estar al sol i no s'ha d'usar protector solar . Per als nadons de més edat i els nens , utilitzeu roba protectora i protector solar que proporciona una bona protecció UVA i UVB . Utilitza suficient i tornar a aplicar amb freqüència . 

El talc per a nadons NO! Diminutes partícules en l'aire poden danyar els delicats pulmons en desenvolupament del nadó 

Per avui, això és tot. Continuarà.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola una altre cop jijij que ara que tinc fresc la professora de yoga de la meva mare fa productes naturals a base de plantes per la pell etcc si vols li puc comentar a veuresi us voleu posar en contacte o si vols la mare t en compra son envasos petits pq caduquen aviat pq son naturals
Susagna

Isabel Pareja ha dit...

Ostres, doncs quan ens veiem, en parlem. Merci, Susagna.