dimecres, 4 de juny de 2014

Reis? Només si són mags

Amb els tres reis mags hi ha suficient, ells són diferents, ells creen màgia. Ells porten regals, els altres ens roben a tots plegats.

Joan Carles abdica i com podem permetre que hi posin al fill al mateix lloc? Un lloc que representa el més carca d'una societat acabada, casposa, sense cap mena de sentit ni funció en la nostra actualitat (de fet, l'ha tingut mai?). La majoria dels joves sense feina i aquesta gent vivint de nosaltres i anant tenint fills perquè els mantinguem entre tots i pels segles dels segles.

Els reis no dimiteixen ni quan són enxampats a l'Àfrica, no precisament ajudant una ONG. Tot i que al nostre país tampoc ho fan els polítics ni que hi hagi Bárcenas. Quin panorama!

El primer acte de Felip: un acte castrense. La foto plena de tíos amb uniforme i cara de mala llet i el capellà que no falti. Vaja, que si la foto és en blanc i negre, et poses a buscar en Franco. Què volen dir amb aquest primer acte, que ens protegeixen de què? De nosaltres mateixos? I a aquest Felip no li cau la cara de vergonya que l'hagin endollat d'aquesta manera? Algú amb la seva edat encara pot pensar que els reis han d'existir? I voler-ho ser? Uff, quin nivell! On és el seu orgull de conseguir les coses per ell mateix?Tot plegat demostra una inconsciència alarmant de la major part de la societat. Estant com estan les coses, ens quedem igual davant aquesta mostra de fatxenderia i poca vergonya? Aquesta institució no té cap raó de ser i en canvi les té totes per desaparéixer. I tots seguim amb la nostra vida com si això no tingués la importància que té. Fa falta un canvi de paradigma i els reis en aquest nou escenari no hi pinten res.

Jo no tinc rei. Per mi, tant un com l'altre són dues persones del montón i que, a més, la visió del món que tenen, no m'inspira gens de respecte. Representen una societat instal.lada en els privilegis i el poder. Són intocables, són els caps de l'exèrcit... Ah, o sigui que la foto va d'això? De mira quin exèrcit que tinc, sóc el rei, sóc poderós, no em podreu treure la corona, puc fer pupa... És molt cutre tot plegat, no?

I per mi és una raó més, i de pès, per la independència de Catalunya.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

M'agrada, aprofito per comentar-te que no se si tens un apartat on poder posar un "Me gusta" pq a vegades no vull comentar però si m'agradaria donar-te com una senyal de que llegeixo et segueixo les teves paraules
O t apuntaré un comentari m 'agrada si ho veus be
Gracies
Susagna

Isabel Pareja ha dit...

No sé com afegir un apartat pel M'agrada. A mi em sembla perfecte si només poses M'agrada al comentari. Gràcies Susagna!!